Welcome Guest Search | Active Topics | Members | Log In | Register

"Connect to My Movies Server" cannot connect to my server Options · View
marcdeo
Posted: Friday, April 19, 2019 4:09:36 PM
Groups: Member

Joined: 7/3/2012
Posts: 42

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2892)
My My Movies app on my Galaxy 9 Note synchronizes fine with my server.

Still, when trying Settings -> Connect to My Movies Server I get the error "No connection could be made. Make sure that the server is running".

If I enter the servername or the ip-address as the local server I get the error message immediately (as if the connection has not even been tested). If I enter the name or ip-address with "\\" or "//" in front I get the error after the connection has been tried for a few seconds.

I have forwarded ports 51408-51414 on my router and even turned off all firewalls.

What am I doing wrong?

binnerup
Posted: Saturday, April 20, 2019 10:18:08 AM

Groups: Administration , Windows RT/8 Discussion Group

Joined: 2/1/2005
Posts: 46,746
Location: Aarhus, Denmark

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (131686)
marcdeo
Posted: Saturday, April 20, 2019 10:52:54 AM
Groups: Member

Joined: 7/3/2012
Posts: 42

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2892)
I am.

Well, the server is a HP Proliant with Windows 10. It is connected to my router via cable, while my phone is using a UniFi wifi AP that is also connected to the same router.
binnerup
Posted: Saturday, April 20, 2019 10:58:13 AM

Groups: Administration , Windows RT/8 Discussion Group

Joined: 2/1/2005
Posts: 46,746
Location: Aarhus, Denmark

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (131686)
marcdeo
Posted: Saturday, April 20, 2019 5:57:58 PM
Groups: Member

Joined: 7/3/2012
Posts: 42

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2892)
My phone is 192.168.1.110 while the server is 192.168.1.124.
The router does not have wifi. It's an Ubiquiti EdgeRouter 4.

... also, remember that the My Movies app synchronizes just fine with the server (through wifi). It is only the "Settings -> Connect to My Movies Server" part that is not working.
marcdeo
Posted: Saturday, May 04, 2019 5:26:01 PM
Groups: Member

Joined: 7/3/2012
Posts: 42

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2892)
Any pointers about what I might have done wrong?
andycob
Posted: Sunday, May 05, 2019 1:55:21 AM

Groups: Administration , Member, Moderator

Joined: 6/30/2010
Posts: 3,836

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (133418)
Note when the phone syncs it is not synching with 'your' server, its syncing with the My Movies server over the internet, which your PC also does to sync your collection with the My Movies server. So there is not a direct connection between your phone and PC in order to sync, it is going via the My Movies server over the internet.
marcdeo
Posted: Sunday, May 05, 2019 11:53:47 AM
Groups: Member

Joined: 7/3/2012
Posts: 42

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2892)
Thanks for clearing that out, but my initial problem is that I cannot connect to: "Settings -> Connect to My Movies Server". What can I do about this?
binnerup
Posted: Monday, May 06, 2019 8:52:13 AM

Groups: Administration , Windows RT/8 Discussion Group

Joined: 2/1/2005
Posts: 46,746
Location: Aarhus, Denmark

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (131686)
The problem typically is on your server with a firewall.

But overall, there can be different issues:

a) You are using something else than Windows Firewall on your machine, or have a security software that blocks incoming connections and acts either directly or indirectly as a firewall. The ports which My Movies adds to be open is in the range 51408-51419.

b) Your network is configured so that you have two networks, typically by having a router in between. This can be checked by determining your IP address, which must be in the same IP range.

Initially, what I would test would be:

1) Check Windows Firewall for the listings.

2) Try to telnet on the local server to 51415, if it works proceed.

3) Try to telnet on another machine to the server on port 51415 to check if the port is open.

Having trouble installing or upgrading to My Movies 5? Click here for troubleshooting.

Having a problem? Searching our Knowledge Base is always the first step.

How can I produce a log file in My Movies for Windows?

How can I fully uninstall My Movies for Windows
marcdeo
Posted: Saturday, May 11, 2019 7:27:44 PM
Groups: Member

Joined: 7/3/2012
Posts: 42

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2892)
It seems that I can telnet the server on port 51415 from another client on the network. I'm no telnet expert but I get a black screen when launching the command "telnet [my server] 51415" while I get "Connecting to [my server]..." (with no connection) when using another port, such as 11111.

Still, when trying "Settings -> Connect to My Movies Server" I get the message "No connection could be made. Make sure that the server is running".

My Movies is running on a Samsung Galaxy Note 9.


binnerup
Posted: Monday, May 13, 2019 9:52:56 AM

Groups: Administration , Windows RT/8 Discussion Group

Joined: 2/1/2005
Posts: 46,746
Location: Aarhus, Denmark

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (131686)
marcdeo
Posted: Monday, May 13, 2019 11:46:26 AM
Groups: Member

Joined: 7/3/2012
Posts: 42

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2892)
My Android is version 9.
detcup4evr
Posted: Tuesday, June 04, 2019 4:16:13 AM
Groups: Member

Joined: 2/21/2013
Posts: 26

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (1850)
I have the same issue, and emailed support a while ago. My win 7 and win 8 would no longer connect to my pixel. I was trying to figure out if it was pc or phone side, I even uninstalled my movies and reinstalled on win 7. I tried installing bonjor hoping a different protocol might work. Since your having the same issue I am thinking gotta be a change on the Android side. My phone is on version 9 as well,
detcup4evr
Posted: Saturday, August 03, 2019 3:23:23 AM
Groups: Member

Joined: 2/21/2013
Posts: 26

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (1850)
Marcdeo, Did you ever get this resolved?
marcdeo
Posted: Sunday, August 04, 2019 7:29:50 PM
Groups: Member

Joined: 7/3/2012
Posts: 42

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2892)
No, it seems that they just gave up on it or felt that it wasn't their issue :-(
binnerup
Posted: Sunday, August 04, 2019 8:18:54 PM

Groups: Administration , Windows RT/8 Discussion Group

Joined: 2/1/2005
Posts: 46,746
Location: Aarhus, Denmark

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (131686)
This is not due to the Windows side, but Android security updates blocking for non-https connections.

The latest version on Android adds an exception which should resolve it.

Having trouble installing or upgrading to My Movies 5? Click here for troubleshooting.

Having a problem? Searching our Knowledge Base is always the first step.

How can I produce a log file in My Movies for Windows?

How can I fully uninstall My Movies for Windows
detcup4evr
Posted: Monday, August 05, 2019 3:46:54 AM
Groups: Member

Joined: 2/21/2013
Posts: 26

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (1850)
That's Great news, I just tested the remote and was able to add my PC to the app, and it appears to connect. I will have to try the remote once I can see the screen. My pixel has the July 5 security patches
Users browsing this topic
guest


Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Main Forum RSS : RSS

Powered by Yet Another Forum.net version 1.9.0 (NET v4.0) - 10/10/2006
Copyright © 2003-2006 Yet Another Forum.net. All rights reserved.