Welcome Guest Search | Active Topics | Members | Log In | Register

Playing Films From Dune Options · View
tim59
Posted: Wednesday, July 22, 2020 1:11:40 PM
Groups: Member

Joined: 9/18/2011
Posts: 22
Location: UK

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2506)
I have Dune Pro 4K II which is connected to a Windows 10 server containing a pooled drive. I have set My Movies of the Windows 10 server to generate Dune MetaData which is located in a standalone folder on the server. From the Dune i can then access the Server and play any film in my directors using the SMB interface. However if I access the Dune metadata folder from the Dune Player i can see every film with the correct metadata but if i try and play them it returns an error message 'Failed to Open URL'. I've checked the URL and it looks correct and pinged it from another computer to confirm that it is correct. Does anyone have any idea what i might be doing wrong?
binnerup
Posted: Wednesday, July 22, 2020 3:57:14 PM

Groups: Administration , Windows RT/8 Discussion Group

Joined: 2/1/2005
Posts: 47,605
Location: Aarhus, Denmark

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (152950)
tim59
Posted: Wednesday, July 22, 2020 4:12:14 PM
Groups: Member

Joined: 9/18/2011
Posts: 22
Location: UK

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2506)
Is there anyway i can get round this to get films to play from the my-movies interface . I am not concerned about direct accessing the share.
kompletter name:frodo beutlin
Posted: Sunday, July 26, 2020 12:34:52 AM

Groups: Member

Joined: 5/22/2011
Posts: 456
Location: Basel Schweiz

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (433257)
If everything is set correctly in the CM. And the server is registered and the share is correct. Should it work. If a password for the server release has been changed, this may no longer work. Ideally in the CM under Settings, Metadata. Let the update run. See Pic 1.

File Attachment(s):
1.JPG (265kb) downloaded 1 time(s).

kompletter name:frodo beutlin attached the following image(s):
3.JPG



Tablett Acer B3-A50 10.1 Inch. Android 8.1.0 My Movie 3.02 Build 3
Phone Sony Xperia Z5 Dual (E6633) Android 7.1.1 My Movies Pro 2.27 Built 8 / My Movie 3.02 Build 3
Acer G6 Predator Intel Core i7-6700K, 4.0 GHz Quad-Core, RAM 32 GB DDR4, 512GB SSD & 1TB HDD 7200 U/min SATA, NVIDIA GeForce GTX 980, Win 10 Home. My Movies 5.26 Pre 1
Dune Base 4K Networkplayer.
Thecus 5500 15 TB NAS
Thecus 5200 15 TB NAS
tim59
Posted: Monday, July 27, 2020 8:57:46 PM
Groups: Member

Joined: 9/18/2011
Posts: 22
Location: UK

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2506)
Many thanks for the help but when i get to the the Configure HDI Dune page it has the local path set to the sever directory and will not let me change it to configure the Dune path, so i don't get an option to set SMB, etc. Any idea what might be causing this issue e.g is there toggle setting somewhere or have i installed the wrong version of my movies. I am trying to change settings from the Windows 10 version of My Movies where all of my films are located.
kompletter name:frodo beutlin
Posted: Tuesday, July 28, 2020 11:07:14 AM

Groups: Member

Joined: 5/22/2011
Posts: 456
Location: Basel Schweiz

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (433257)
Apparently something is wrong with the configuration of the system. When the CM (v. 5.26) is on a computer. The film folder data must be on an external network drive (NAS) for the app to work correctly. The best of the Dune dates too. To play back the film only the NAS has to be running. The PC is only used for configuration and collection maintenance. The playback start then goes through the app and the Dune.

Tablett Acer B3-A50 10.1 Inch. Android 8.1.0 My Movie 3.02 Build 3
Phone Sony Xperia Z5 Dual (E6633) Android 7.1.1 My Movies Pro 2.27 Built 8 / My Movie 3.02 Build 3
Acer G6 Predator Intel Core i7-6700K, 4.0 GHz Quad-Core, RAM 32 GB DDR4, 512GB SSD & 1TB HDD 7200 U/min SATA, NVIDIA GeForce GTX 980, Win 10 Home. My Movies 5.26 Pre 1
Dune Base 4K Networkplayer.
Thecus 5500 15 TB NAS
Thecus 5200 15 TB NAS
tim59
Posted: Tuesday, July 28, 2020 2:10:51 PM
Groups: Member

Joined: 9/18/2011
Posts: 22
Location: UK

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2506)
Any idea how to sort out the configuration. I have my movies on my main computer which also stores my films and has the auto rip facility. I have a mac and a laptop so i could load CM onto on of these but do i need to delete and reinstall my movies on my main computer. Any thoughts?
erik_n
Posted: Tuesday, July 28, 2020 3:51:48 PM
Groups: Member

Joined: 10/29/2012
Posts: 52
Location: Sweden

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (11190)
I have all my movies on a server, running WHS 2011, and had the same problem.

I have installed a USB memory stick in my Dune HD Max player. On a client (Win 7) I'm running MMCM and have set the memory stick in the Dune player as metadata location.

It's working fine to use the interface on the screen, but I mainly use MM Ipad app to browse and start movies. The only disadvantage is that I can't start movies in "Lite" mode from the app.

My home theather
tim59
Posted: Tuesday, July 28, 2020 7:13:40 PM
Groups: Member

Joined: 9/18/2011
Posts: 22
Location: UK

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2506)
I found the problem - I had loaded My Movies asa standalone version. I deleted it and reloaded asa client and server and it works fine.
tim59
Posted: Wednesday, July 29, 2020 10:10:41 AM
Groups: Member

Joined: 9/18/2011
Posts: 22
Location: UK

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (2506)
Gents - just a note to all the above members to say thanks for the help, which pointed me in the right direction. Both the Dune and My Movies are now fully functional and i can start films and run everything from my iPad or the Dune.

Best regards

Tim
kompletter name:frodo beutlin
Posted: Thursday, July 30, 2020 11:16:46 PM

Groups: Member

Joined: 5/22/2011
Posts: 456
Location: Basel Schweiz

Rank:
Rank based on contribution points and purchased points. Click to see details. (433257)
👍😎👌

Tablett Acer B3-A50 10.1 Inch. Android 8.1.0 My Movie 3.02 Build 3
Phone Sony Xperia Z5 Dual (E6633) Android 7.1.1 My Movies Pro 2.27 Built 8 / My Movie 3.02 Build 3
Acer G6 Predator Intel Core i7-6700K, 4.0 GHz Quad-Core, RAM 32 GB DDR4, 512GB SSD & 1TB HDD 7200 U/min SATA, NVIDIA GeForce GTX 980, Win 10 Home. My Movies 5.26 Pre 1
Dune Base 4K Networkplayer.
Thecus 5500 15 TB NAS
Thecus 5200 15 TB NAS
Users browsing this topic
guest


Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Main Forum RSS : RSS

Powered by Yet Another Forum.net version 1.9.0 (NET v4.0) - 10/10/2006
Copyright © 2003-2006 Yet Another Forum.net. All rights reserved.